dinsdag 29 mei 2007

Webdesign tips


Laat de bezoeker de controle houden

Neem de controle van de bezoeker niet over door pop-ups te laten verschijnen of browserpagina's te laten openen zonder de nodige knoppen erop. Ook het uitschakelen van de rechtermuisknop is geen goed idee.

Let op grote plaatjes
Zorg ervoor dat je plaatjes maar een paar kB groot zijn. Nog niet iedereen heeft een supersnelle breedbandverbinding.

Het juiste gereedschap
Gebruik het juiste gereedschap voor de juiste website. flash is bijvoorbeeld erg mooi voor een portfolio-site, maar niet handig voor een website met veel tekst. Dan gebruik je gewoon ouderwetse html.

Bespaar niet op lettertypes
Er zijn zat lettertypes te vinden die gratis zijn, maar bedenk wel waarom ze gratis zijn! Meestal omdat ze er gewoon niet uit zien. Koop een keer wat moois en je hebt er veel meer plezier van.

Maak je boodschap duidelijk
Laat je bezoeker weten wat hij of zij kan vinden op je site. Maak de boodschap van de site duidelijk in een oogopslag. Doe je dit niet, dan kan je site nog zo mooi zijn, maar binnen 20 seconden zijn je bezoekers weer weg.

Schep duidelijkheid
Verrassen van bezoekers is leuk, maar zorg wel dat je duidelijk bent. Schep geen verwarring doordat je verassend wilt zijn.

Geef voldoende informatie

Zorg dat je bezoekers voldoende informatie hebben. Als ze bijvoorbeeld iets kunnen downloaden, zet er dan bij hoeveel MB de download groot is.

Blijf testen en proberen

Testen, testen en nog eens testen. Zo vaak mogelijk in zo veel mogelijk verschillende browser en op zo veel mogelijk computers.

Controleer je links
Niet werkende links zijn een van de meest vervelende zaken die je op internet kunt tegenkomen. Zorg dat je links werken. Werkt er een niet, haal het dan weg.

Geen opmerkingen: